Klik HIER voor de homepage van Tennis4U - Tennisschool Rob van der Draai

Play to learn and

learn to play.

User Name

Password

Info New or Forgotten?

Zoeken

 06 - 54 60 18 81

 info@tennis4u.nl


Go Sport - met o.a. een filiaal in Oudewater - sponsort Tennisschool Tennis4U !

Tennis4U > Tenniswhizz

Inschrijven Oudewater onderaan deze pagina

Inschrijven kan onderaan deze pagina.

Tenniswhizz wat is dat eigenlijk?

Het begint met begrijpen

De uitdaging om kinderen aan sport te binden begint zo vroeg mogelijk. Dit houdt in dat de huidige generatie lesgevende professionals over de juiste bagage moet beschikken met een hele set nieuwe vaardigheden.

Nog niet zo lang geleden hoefden we alleen de technische en tactische elementen van een sportl onder de knie te hebben, maar om met kinderen onder de zes jaar effectief te kunnen werken, moeten we begrijpen hoe zij leren, hoe hun mogelijkheden en lichamen veranderen en hoe zij zich als mens ontwikkelen, langzaam maar zeker de wereld om hen heen ontdekkend. Wat kunnen ze? Hoe gedragen ze zich? Hoe denken ze? We moeten begrijpen dat kinderen onder de zes jaar verschillend zijn, afhankelijk van hoe hun lichamen zich ontwikkelen, hoe hun persoonlijke ervaringen zijn en hoe hun gezin is samengesteld.

Kinderen die al vroeg kinderopvang hebben genoten, hebben meer de neiging om instructies op te volgen en interactie te hebben met anderen dan kinderen die een dergelijke achtergrond en ervaring niet hebben.

Veel meer dan tennis

Met Tennis Whizz  ontwikkelen we niet alleen tennis en andere fundamentele bewegingsvaardigheden. Wij maken gebruik van verhaallijnen om kinderen echt mee te nemen in de lessen, en nemen daarin ook belangrijke vaardigheden als woorden leren, leren spellen, gezondheid en sociale ontwikkeling mee.

Ouders en kinderen staan samen op de baan, en leren samen spelen, waardoor de coaches ouders beter kunnen laten begrijpen wat er wordt geleerd en hoe hun kind zich ontwikkelt. Ouders en kinderen nemen deze activiteiten ook mee naar huis, waardoor ze snel de atletische en cognitieve vaardigheden ontwikkelen.

Tennis mee naar huis
Na elk Tennis Whizz avontuur worden kinderen beloond voor hun vorderingen. Ze kunnen het verhaal meenemen naar huis als verhaaltje voor het naar bed gaan. Dit versterkt de boodschap en helpt kinderen nog meer vertrouwd te raken met het spel. Bij ieder avontuur hoort ook een activiteitenschema voor thuis, met leerzame opdrachtjes, die uitdagen om te tellen, kleuren te leren herkennen en letterklanken te oefenen.. 

Het Tenniswhizz programma

6 gecombineerde essentiële elementen vormen de basis voor elke Tennis Whizz verhaal. Zij zorgen ervoor dat kinderen meer ontwikkelen dan alleen hun atletische vaardigheden. Deze 6 elementen passen naadloos in elkaar en geven het kind niet alleen een compleet begrip van het tennisspel, maar ook een complete set aan atletische vaardigheden die ze kunnen gebruiken bij deelname aan elke sport of fysieke activiteit en leggen de basis voor een leven lang voorliefde voor sport, spel en bewegen.

Ruimte

Ruimte

Het tennisspel en vele andere sporten gaan over de bal in een afgezette ruimte houden. De kinderen moeten leren hoe ze de bal over het net en andere barrières spelen, hoe ze de bal verschillende hoogtes kunnen geven en wat in en uit is. Ze ontwikkelen ook een basisprincipe genaamd oriëntatie, wat is gebaseerd op het begrip van het kind waar hij of zij zich bevindt in een afgezette ruimte als bv. de tennisbaan. Door deze ruimte aan te passen en kinderen te helpen zich bewust hiervan te zijn, creëren we een variëteit van bewegingen en ervaringen. Tennis begint met het begrijpen van de ruimte.

Materialen

Materialen

Als kinderen de ruimte begrijpen en voelen, beginnen ze met materialen te bewegen en deze te beheersen in deze ruimte. In tennis is dit normaal gesproken een bal en een racket, maar het kan ook een verscheidenheid aan andere apparaten of objecten zijn, zoals bij andere sportvormen. Kinderen leren oa:

Zenden - rollen, duwen, gooien en slaan
Vinden - vangen, stuiteren, schoppen, stoppen en vangen
Vasthouden - vasthouden en dragen

Samenwerken

Samenwerken

Kinderen leren over het bestaan van anderen, samen te werken, spelen en te wedijveren. Kinderen kijken naar anderen voor het ontvangen van complimenten en feedback gedurende de opdrachten. met Tennis Whizz helpen we ze bij het ontwikkelen als kleine mensen. Lessen bevatten oa

Samenwerken - samenwerken en delen
Sociaal bewustzijn - zorgen voor, luisteren en helpen
Oefenvaardigheden - proberen, verbeteren en presteren

Brein

Brein

Tennis Whizz lessen gaan niet alleen over tennis. Wij begrijpen dat kinderen in deze leeftijdsgroep geholpen moeten worden met hun ‘Klaar voor school’ vaardigheden. Om dit te bereiken hebben we een aantal vaardigheden en ervaringen toegevoegd aan elke les om hen op weg te helpen. Dit zijn onder andere:  

Woorden leren
Cijfers leren
Schoolvaardigheden

Lichaam

Lichaam

Door het TW  programma leren kinderen hun lichamen te controleren. In tennis noemen we deze fundamentele bewegingen techniek, maar op  jonge leeftijd vormen de aangeleerde modellen de basis voor alle atletische vaardigheden die leiden tot vaardigheden voor tennis en andere sporten. De vaardigheden bestaan  uit:

Lichaamsbewustzijn
Balans
Lichaamsrotatie

Beweging

Beweging

Hoewel kinderen bij het tennis vaak wordt geleerd in een statische positie te staan en te slaan, is tennis toch echt een dynamische sport. Kinderen op jonge leeftijd profiteren van zoveel mogelijk bewegingservaringen. Deze bewegingen worden later aangepast en omgevormd tot specifieke bewegingen die in tennis worden gebruikt, maar ze kunnen ook makkelijk worden omgevormd tot bewegingen die in andere sporten worden gebruikt. Tennis Whizz vormt daarmee een ideale basis voor jonge kinderen voor vele sporten

Foute instelling! Portlet 598 niet gevonden.

Copyright © 2008-2011 Tennisschool Rob van der Draai. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden  Technische informatie Contact